Доставка на минерална вода
контакти

Водата е полезна

Минералната вода - полезноНа тази страница ще намерите полезна информация за водата:

Какво представлява минералната вода
Постигане на оптимално здраве, чрез минералната вода
Веществата в минералната вода
Митове и легенди около водите


Какво представлява минералната вода


Минералната вода е може би една от най-здравословните напитки.

Минералната вода се бутилира обикновено направо от естествените източници / извори, и съдържа вещества, които в много случаи са изключително полезни за нашите тела. Ако се интересувате от това, с какво минералната вода се препоръчва в сравнение с чешмяната вода или други видове бутилирани напитки, ви предлагаме по-долу някои от познатите предимства на минералната вода:

Минерална вода може да ви помогне да постигнете оптимално здраве


Повечето минерални води съдържат подобни вещества, които да ги направят полезни за постигане на оптимално здраве.

1. Минералната вода е изключително полезна не само за попълване на количествата вода, която ние естествено губим от тялото си, но помага за балансиране на електролитите, което се дължи на факта, че минералната вода е пълна с електролити (минерали), които естествено се разтварят във водата.

2. Минералната вода подпомага също и борбата с бактериите и гъбичките.

3. Минералната вода, консумирана ежедневно помага за детоксикацията на организма от потенциално опасни вещества. Тези вещества са обикновено известни като токсини и могат да повлияят отрицателно на тялото по много начини.

4. Не на последно място, много хора, които пият минерална вода ежедневно правят това и заради нейните терапевтични свойства. Мнозина изследвания показват че минералните води могат да намалят болките и отоците в резултат на възпаление на мускулите и ставите, както и да повлияе положително при лечението на някои видове заболявания, включително и хронични.

Веществата в минерална вода


Докато минералните води се различават по вида и количеството на минерали, установена във всяка, някои от най-популярните видове минерали, които се намират в най-различни популярни минерални води в България включват:

МАГНЕЗИЙ - Това вещество може да бъде средство за засилване на имунната система, облекчаване на тялото и мускулите и дори за намаляване на кръвното налягане.

ХЛОРИДИ И БИКАРБОНАТИ – Тези вещества в минералната вода играят важна роля в храносмилането и подпомагат киселинния баланс в стомаха, горните и долните черва.

ЖЕЛЯЗО - Желязото се среща в малки количества в много различни видове минерални води. То е необходим минерал, който се използва от нашата кръв да доставя кислород в тялото.

СУЛФАТ - Също се среща в много различни видове минерални води и се използва от тялото ни за прочистване и детоксикация.


Вода

Митове и легенди около водите


Водата е важна част от нашия живот. Ето защо, за никого не би трябвало да представлява изненада фактът, че съществуват редица митове, легенди и истории, свързани с водата. Ето някои от тях:

Анахита
Anahita (или Nahid в съвременната Персийски), което означава "чист" или "безупречен", е на персийски - Богиня на войната и майчинство, а следователно и източник на живот. Нейното пълно наименование е Anahita Shahr Banu. Тя е богиня на чистата вода и плодородието, чиито храмове са построени в близост до натурални извори, реки или езера.

Келтите
Когато римляните отишли в Германия, те често виждали златен блясък в езерата и реките. Когато решили да разберат на какво се дължи това, те открили хиляди монети и гривни, хвърлени във водите от келтите. Това се правeло от келтите, за да се успокоят боговете, за които се смятало, че живеят във водата, за благодарност към тях или за да бъдат умилостивени.

Китайски Призраци
Китайски храмове са изградени сред много езера със зиг-заг мостове на тях за преминаване. Формата на тези мостове не позволява на призраците да ги преминат, тъй като се считало, че призраците могат да прекосяват вода само под права линия.

Янтурна
Родена като нормален смъртен, принцеса Янтурна от италианското кралство Рутилия се опитала да избегне война с настъпващите троянци, водени от Еней. Не успяла и затова се удавила в близкия извор, докато брат й - крал Турнус, загинал във войните. Зевс показал милост към нея и я превърнал в нимфа, правейки я богиня на тихите води. В нейна чест има издигната чешма и се почита на 11 януари.

Капа
Тези японски водни демони приличат на малки, голи мъже, с щитове във формата на костенурка и с глави, във формата на купа с вода. Те се крият във водите и потапят нищо неподозиращите минувачи в дълбоките води. Има два странни начини да се избегне тази съдба. Едната е да се хвърли краставица във водата. Тъй като Капа обичат краставици повече от всичко друго, има добър шанс, те да се разсеят достатъчно. Друг избор е, минувачът да се поклони на демона. Демонът след това се задължава да се оттегли назад. Докато няма вода, Капа е безпомощен, а през времето, необходимо за да си набави вода, всякакви изходи са възможни.

Традиционна корейска история
Бащата на Шимчонг е беден и продава дъщеря си на моряците в замяна на ориз. Когато я взимат в морето тя пада във водата и се удавя. При достигане на дъното на океана, тя попада в красив замък и намира царя на океана. Шимчонг остава с царя. Когато пораства, наследява океана и всичко в него.

Нептун
Нептун е Римският бог на моретата. Обикновено е изобразяван с голяма брада и триножник.

Никс
Това е немски воден елф или водна нимфа.

Океанос
Океанос е най-стария от титаните, представител на първата раса, син на Уран и Гея. Той е създател на първия океан, както и на една река, която обгражда земята и от която са се родили звездите. След като завършва тези си творения, той се жени за сестра си Тетида, която му ражда 3000 дъщери - Океаноидите и 3000 реки.

Посейдон
Гръцкият бог на моретата. Обикновено е изобразяван с голяма брада и триножник.

Минерална вода Ракитово Минерална вода Девин Минерална вода Велинград Минерална вода Хисар